Čokoládovo pomarančová roláda (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

7-8 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhej peny. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty zašľaháme spolu.
  2. Pridáme hladkú múku a opatrne vmiešame do cesta.
  3. Odoberieme trocha hmoty do pohára a primiešame kakao. Ja som mala iba granko, preto sú v ceste aj pupky. Na plech si pripravíme papier na pečenie a tmavú hmotu nanesieme na šablónu.
  4. Šablónu dáme opatrne z plechu preč a na vrch nanesieme biele cesto, opatrne rozotrieme a dáme piecť. Po upečení zrolujeme na roládu , necháme vychladnúť.
  5. Na krém si uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť vo fólii. Po vychladnutí primiešame maslo, alebo heru a dochutíme pomarančovou šťavou a kúskami pomaranča.
  6. Urobíme si karamel z kryštálového cukru, pridáme 1 dl šľahačky, necháme prevariť. Pridáme čokoládu a maslo.
  7. Oba krémy zmiešame dohromady, treba dať pozor, aby oba krémy mali rovnakú teplotu. Naplníme vychladnutú roládu, zabalíme do fólie a dáme stuhnúť do chladničky.
  8. Nakrájame a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.