Čokoládovo-banánové muffiny (fotorecept)

Autor receptu: paploska

Naše krsniatko má zajtra narodeninovú "párty". Mamka pečie tortu a ja som chcela tiež prispieť niečim, čo by mohlo deti zaujať. Vyhrali to jednoduché muffiny, ktoré môžete upraviť podľa toho čo vám chutí, alebo čo máte doma. Bežne vymením čokoládu a banány za černice či čučoriedky.

12-18
porcií
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Keď sú pokope, pečenie ide od ruky :-).
  2. Vajíčka s trstinovým cukrom a pravou vanilkou vyšľaháme do peny. Cukor môžete vymeniť za bežný biely.
  3. Do zmesi pridáme olej a premiešame ju. V tejto fáze si pomôžeme mixérom. Do múky pridáme nasekanú čokoládu (mala som len merci, ale výborne poslúžilo) a primiešame bio kypriaci prášok. Múku pridáme do vyšľahaných vajec, doplníme jogurtom, cmarom alebo kyslým mliekom. Premiešame varechou.
  4. Plech som vyplnila papierovým košíčkami, zvyčajne ich nepoužívam, ale je to pohodlnejšie. Piekla som dve dávky. Do prvej z nich som dala hrubší plát banánu na vrch muffiny, a do druhej som banán posekala na väčšie kúsky a pridala v poslednej fáze do cesta. Druhý spôsob je chutnejší :-) Z jednej várky budem mať 12 veľkých muffinov, ak ich chcete zdobiť dávajte do košíkov menej cesta, len do polovice.
  5. Zvyčajne sú po upečení hotové, ale tentokrát boli pečené na narodeniny, a tak som ich ozdobila. Maslo vymiešame do peny (jemne) a pridáme syr, alebo čistú smotanovú pomazánku. V závere primiešame ovocný cukor a malinovú šťavu. Nepoužívam žiadne farbivá, pretože ovocie a zelenina ich bez problémov vedia zastúpiť. Ozdobíme podľa ľubovôle.