Čokoládové srdiečko

Autor receptu: pauvi

Túto tortičku som pripravovala na žiadosť kamarátky na oslavu narodenín a menín. Čokoládové väčšinou nerobím, ale myslím, že sa celkom podarila.

12
porcií

Postup

  1. Cesto: Pripravíme si jednoduché piškótové cesto. Oddelíme bielka od žĺtok, bielka s cukrom zmiešame na tuhý sneh. DO neho potom zapracujeme žĺtka, následne postupne pridávame 5 PL múky a na koniec vanilkový cukor a prášok do pečiva (pol kávovej lyžičky). Necháme upiecť pri cca 180 - 200 stupňoch (záleží od trúby, tá naša pečie podľa nálady)
  2. Plnka: Do hrna dáme vodu, cukor, čokoládu a na miernom plameni miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nevznikne nám jednoliata hmota. Potom primiešame jedno žĺtko a odstavíme. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého primiešame maslo (podľa chuti ho môže byť aj viac, ja dávam aj 300g).
  3. Upečené cesto rozrežeme na tri pláty. Prvý pokvapkáme alkoholom (rum, metaxa, čokoľvek podľa chuti) a natrieme naň vrstvu plnky. Na ďalší plát môžeme natrieť najskôr džem (najlepšie nejaký kyselkavý) a naň vrstvu plnky. Nakoniec natrieme plnku aj na vrch torty a na boky.
  4. Nakoniec môžeme poliať čokoládovou polevou, prípadne inou polevou, alebo potiahnuť. Keďže v tomto mojom prípade si želali špeciálnu výzdobu, poťahovala som falošným fondánom z masrhmallow, ktorý som našla na vareche a osvedčil sa mi. http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-na-potahovanie-tort-falosn/8131-recept.html
  5. zdobila som vykrajovaním, postup je veľmi jednoduchý. Vykrojíte si dve srdiečka podľa veľkosti vrchnej časti. Prvé položíme na tortu, na druhé položíme vykrojený papier na pečenie. Naň položíme druhé srdiečko, potrieme trochou vody a naň položíme vrchnú časť poťahovky (u mňa sýto červenú). Vyformujeme a nakoniec prekrojíme stred po papier. Papier jednoducho opatrne vytiahneme a vua lá :)
  6. a takýto je výsledok :)