Čokoládové semifreddo

Čokoládové semifreddo s bezlepkovými keksami

Autor receptu: novalim

V horúcich letných dňoch sa nám žiada nejaké osvieženie, preto sme dnes pre vás pripravili mrazené čokoládové semifreddo. Je to špecialita talianskej kuchyne - semifreddo doslova znamená polomrazený. Vyzerá veľmi efektne a chutí božsky.* V kombinácii s pistáciami a našimi chrumkavými bezlepkovými keksami Mariela vás určite očarí. Príprava nie je vôbec zložitá, zato výsledkom sa môžete blysnúť na párty či rodinnej oslave.

10
porcií
25 (+ mrazenie) minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Do ohňovzdornej misy dáme celé vajcia spolu so žĺtkami, krupicovým cukrom a vanilkovým extraktom. Misu položíme na hrniec s mierne vriacou vodou na sporáku a šľaháme do hustej svetlej peny. Trvá to približne 7 minút. Hotový vaječný krém dáme preč z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť.
  2. Vyšľahanú šľahačku zľahka gumenou varechou zapracujeme do krému. Nakoniec primiešame aj vo vodnom kúpeli roztopenú a vychladnutú čokoládu.
  3. Pripravíme si formu na biskupský chlebíček, ktorú vystelieme potravinovou fóliou tak, že prevísa cez okraje formy. Na dno formy teraz poukladáme bezlepkové keksy Mariela. Čokoládovú zmes vlejeme do formy a povrch uhladíme stierkou. Posypeme na sucho opraženými orechmi a dáme do mrazničky - ideálne na celú noc.
  4. Stuhnuté semifreddo opatrne pomocou fólie vyberieme z formy a preklopíme na tácku sušienkami smerom nahor. Posypeme čokoládovými hoblinkami, prípadne zvyšnými orechmi. Pred podávaním necháme 10 minút povoliť v chladničke.
  5. TIP: Sušienky Mariela môžeme poukladať aj po bokoch formy, prípadne nimi prikryť aj povrch. Semifreddo chutí výborne preliate ovocnou omáčkou.