Čokoládové rožteky
Čokoládové rožteky s plnkou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
60 minút príprava |
9-10 minút na 160 °C |
Postup- Suroviny zmiesime na cesto, ktoré necháme hodinu odpočinúť.
- Potom cesto vyvaľkáme, povykrajujeme rožky a upečieme ich pri 160 °C na plechu vystlanom papierom na pečenie.
- Plnka: Nad parou vyšľaháme celé vajcia, kryštálový a vanilkový cukor – šľaháme asi 10–15 minút, masu necháme vychladnúť a vychladnutú postupne pridávame k vyšľahanému maslu.
- Plnku preložíme do vrecka s ozdobným špicom a striekame na vychladnuté rožky.
- Príprava čokolády: Rozpustíme stužený tuk, prisypeme čokoládu, rozmiešame dohladka, pridáme olej a premiešame. Rožteky polejeme čokoládou a necháme na mriežke odkvapkať.
|