Čokoládová torta

Autor receptu: elizabet77

Tento recept mi priniesol môj manžel od kolegu z práce, je veľmi dobrá, vždy mala úspech.

Postup

  1. Cesto: Rozpustíme si čokoládu, vyšľaháme bielka. Žĺtka miešame s cukrom, za stáleho miešania pridávame rozpustenú a vychladenú čokoládu, postupne pridáme olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, nakoniec do cesta ručne vmiešame vyšľahané bielka. Vymastíme a vysypeme si múkou formu na tortu, vlejeme cesto a dáme piecť do vopred predohriatej rúry na 180 stupňov 45 minút. Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu, ja prerezávam nitkou, je to rýchle a praktické.
  2. Plnka: Uvaríme si puding z 1L mlieka, 6 PL cukru a 3 sáčkov pudingu. Rozpustíme si čokoládu a vychladnutú zmiešame s maslom. Puding nám za tú dobu vychladol a stuhol, tak ho treba rozhabarkovať, potom postupne puding pridávame do čokoládového masla a miešame na hladkú hmotu.
  3. Spodný diel korpusu si navlhčíme višňovým likérom. Začneme natierať plnku na plát, zarovnáme a priložíme vrchný plát, ktorý je takisto navlhčený likérom. Plnku natrieme na vrch plátu a po bokoch, zahladíme. Dáme do chladničky na 2-3 hodiny.
  4. Poleva: Roztopíme si čokoládu a vlejeme do nej smotanu, keď poleva začne vrieť ihneď odstavíme. Necháme vychladnúť. Vychladnutú polevu natrieme na vrch torty a aj po bokoch, zahladíme, mne sa to na bokoch veľmi nepodarilo. Dáme do chladničky stuhnúť. Ozdobenie je už na Vašej fantázii.