Čokoládová torta s mandarinkami a šľahačkou
Autor receptu: ptroci
Ovocná torta, ktorá chutí nie len malým ale i veľkým maškrtníkom.
8 porcií |
40 minút príprava |
50-60 minút na 180 °C |
Postup
- Maslom vytrieť spodok okrúhlej pečiacej formy na torty o priemere 26cm. Trúbu predohriať na 180°C. Mäkké maslo dopenista vymiešať so 100g cukru, soľou, škoricou. Postupne vmiešavať po 1 žĺtka. Horkú čokoládu rozlámať a roztopiť vo vodnom kúpeli. Nechať krátko vychladiť a vmiešať do maslového cesta. Bielka vyšľahať do tuha a postupne pridávať 100g cukru. Pridať do maslovej hmoty. Nakoniec pridať preosiatu múku a zľahka vmiešať. Cesto dať do formy a piecť 50-60 minút. Po upečení vyklopiť a nechať vychladiť.
- Mandarínky ocediť a do ocedených pridať pomarančový likér. Pár mandarínok nechať na ozdobu. Vanilkový struk rozrezať a semienka zmiešať s 20g cukru. Vyšľahať šľahačku so stužovačom. Do polovice šľahačky vmiešať mandarínky do druhej polovice vaječný koňak.
- Tortový korpus rozdeliť na polovicu. Spodnú časť potrieť mandarínkovou šľahačkou, zakryť hornou časťou korpusu, ktorý potrieme ¾ šľahačky s vaječným koňakom (aj okolo). Zbytok šľahačky dať do šprice a vrch ozdobíme veľkými ružami. Na záver ozdobíme odloženými mandarínkami a posypeme čokoládovými hoblinkami.