Čokoládová torta s mandarinkami a šľahačkou

Autor receptu: ptroci

Ovocná torta, ktorá chutí nie len malým ale i veľkým maškrtníkom.

8
porcií
40 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslom vytrieť spodok okrúhlej pečiacej formy na torty o priemere 26cm. Trúbu predohriať na 180°C. Mäkké maslo dopenista vymiešať so 100g cukru, soľou, škoricou. Postupne vmiešavať po 1 žĺtka. Horkú čokoládu rozlámať a roztopiť vo vodnom kúpeli. Nechať krátko vychladiť a vmiešať do maslového cesta. Bielka vyšľahať do tuha a postupne pridávať 100g cukru. Pridať do maslovej hmoty. Nakoniec pridať preosiatu múku a zľahka vmiešať. Cesto dať do formy a piecť 50-60 minút. Po upečení vyklopiť a nechať vychladiť.
  2. Mandarínky ocediť a do ocedených pridať pomarančový likér. Pár mandarínok nechať na ozdobu. Vanilkový struk rozrezať a semienka zmiešať s 20g cukru. Vyšľahať šľahačku so stužovačom. Do polovice šľahačky vmiešať mandarínky do druhej polovice vaječný koňak.
  3. Tortový korpus rozdeliť na polovicu. Spodnú časť potrieť mandarínkovou šľahačkou, zakryť hornou časťou korpusu, ktorý potrieme ¾ šľahačky s vaječným koňakom (aj okolo). Zbytok šľahačky dať do šprice a vrch ozdobíme veľkými ružami. Na záver ozdobíme odloženými mandarínkami a posypeme čokoládovými hoblinkami.