Čokoládová torta (fotorecept)

Autor receptu: selmapuma

Po dlhom čase pridávam ďaľší môj recept.Tentoraz torta. Piekla som aj doteraz, no nejak som sa nedostala až sem na Varechu. Ale polepším sa :)

14
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripavím si cesto na piškótu z 10 vajec (nebudem rozpisovať ako, myslím si, že každý vie ako sa to robí), rozdelím na dve časti a do druhej dám kakako a olej. Do papierom vystlanej tortovej formy do stredu, naberačkou vkladám 1 x hnedé, na to do stredu 1 x biele a opakujem pokiaľ sa cesto minie.
  2. Pečiem v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 45 min.
  3. Nechám celkom vychladnúť a prerežem na 3 x.
  4. Nad parou miešam cukor, žĺtky a čokoládu, keď vychladne, zmiešam s maslom a natieram na korpus, trocha si nechám na potretie torty.
  5. Roztopím si čokolády, lyžicou si dám kopčeky tmavej a rozotriem, nastriekam bielu a nožíkom urobím čiary, dám do chladničky stuhnúť a potom ozdobím tortu.
  6. Po prerezaní vyzerá zaujímavo, dobrú chuť.