Čokoládová roláda
Čokoládová roláda s nutellovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Vhodná na oslavy, sviatky, či na nedeľné posedenie. Poteší svojou chuťou a je nenáročná na prípravu, ktorú zvládne aj začiatočník.
20-22 porcií |
50-55 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Striedavo pridáme a zašľaháme olej a teplú vodu. Múku, prášok do pečiva, soľ a kakao preosejeme a všetko dobre premiešame. Múčnu zmes zľahka varechou vmiešame do vaječného základu.
- Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 10 minút.
- Upečený korpus preklopíme aj s papierom na pečenie na vlhkú utierku.
- Zrolujeme a necháme krátko vychladnúť.
- Suroviny na plnku + práškový cukor.
- Mascarpone, tvaroh a preosiaty práškový cukor krátko vymiešame mixérom. Pridáme Nutellu a zašľaháme.
- Korpus rozvinieme boky papiera na pečenie uvoľníme. Na korpus rozotrieme pripravenú plnku, trocha necháme na potretie vrchu rolády. Korpus s plnkou pomocou papiera zrolujeme. Papier na pečenie odstránime a vrch rolády potrieme zvyškom plnky. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Suroviny na polevu.
- Čokoládu pokrájame na menšie kúsky, dáme nad vodný kúpeľ a za občasného miešania rozpustíme. Zložíme z vodného kúpeľa a za horúca po lyžiciach primiešame kyslú smotanu.
- Roládu polejeme čokoládovou polevou a dáme ju do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním roládu pokrájame horúcim nožom a ozdobíme, ja som si cukrárske zdobenie pripravila z bielej čokolády. Dobrú chuť.