Citrónová pena s jahodovo–rebarborovým želé

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
2-2,5 (varenie a chl minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Želatínu namočíme do studenej vody. Mlieko a 100 ml smotany, cukor, vanilku a šesť lístkov šalvie uvaríme. Pridáme vyžmýkanú citrónovú kôru a šťavu a želatínu a za stáleho miešania necháme vychladnúť vo vodnom kúpeli. Do krému zamiešame zvyšok vyšľahanej smotany. Penu dáme do formy a necháme vychladnúť v chladničke.
  2. Rebarboru a jahody nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca s cukrom a malinovou šťavou. Varíme asi 3–4 minúty. Pridáme namočenú vyžmýkanú želatínu. Vylejeme na plech a necháme stuhnúť.