Čína so seitanom
Autor receptu: uzaska
2 porcie |
5 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Kúsky seitanu (najlepšie cez noc) marinujeme v zmesi zo sójovej omáčky, čili a korenia na čínu.
- Ryžu si krátko opražíme na lyžičke oleja a zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Zakryjeme pokrievkou a varíme na mierom ohni cca 10 min.
- Zeler nakrájame na maličké hranolky, mrkvu a pór na kolieska, hrsť hríbov na plátky... môžeme použiť aj mrazenú zmes na čínu, v tom prípade ju necháme trochu rozmraziť.
- Na lyžici oleja osmažíme pór, zeler, hríby a seitan.
- Pridáme zvyšnú zeleninu, zalejeme vývarom, lyžičkou octa a marinádou zo seitanu. Poprášime ešte trochou chili, korenia, soli... - záleží na chuti marinády.
- Asi po 10 minútach pridáme škrob rozmiešaný v troške vody - množstvo podľa toho, akú hustotu šťavy chceme. Poriadne vmiešame.
- Hotové jedlo som posypala naklíčeným mungom a jarnou cibuľkou.
|