Čína so seitanom

Autor receptu: uzaska

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kúsky seitanu (najlepšie cez noc) marinujeme v zmesi zo sójovej omáčky, čili a korenia na čínu.
  2. Ryžu si krátko opražíme na lyžičke oleja a zalejeme dvojnásobným množstvom vody. Zakryjeme pokrievkou a varíme na mierom ohni cca 10 min.
  3. Zeler nakrájame na maličké hranolky, mrkvu a pór na kolieska, hrsť hríbov na plátky... môžeme použiť aj mrazenú zmes na čínu, v tom prípade ju necháme trochu rozmraziť.
  4. Na lyžici oleja osmažíme pór, zeler, hríby a seitan.
  5. Pridáme zvyšnú zeleninu, zalejeme vývarom, lyžičkou octa a marinádou zo seitanu. Poprášime ešte trochou chili, korenia, soli... - záleží na chuti marinády.
  6. Asi po 10 minútach pridáme škrob rozmiešaný v troške vody - množstvo podľa toho, akú hustotu šťavy chceme. Poriadne vmiešame.
  7. Hotové jedlo som posypala naklíčeným mungom a jarnou cibuľkou.