Cícerový guláš
Autor receptu: danda3
Guláš nemusí byť vždy iba z mäsa, ja mám rada aj fazuľový a ako obmenu som použila môj milovaný cícer. Uvarím vždy celé vrecko, ktoré po vychladnutí naporcujem do krabičiek a v prípade potreby vyťahujem. Ale kľudne sa môže použiť aj ten v konzerve.
4 - 5 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, keď je osmažená, pridáme scedené šampiňóny (alebo čerstvé, či dve hrste sušených húb predom namočených v horúcej vode a následne scedených), opražíme, pridáme trošku drvenej rasce. So sušenými hubami je najlepší. Kto má rád, pikantné, môže pridať čili papričku.
- Pridáme malé lečo, ja mám domáce, olúpané a pokrájané rajčiny (tiež môžu byť čerstvé), podľa potreby horúcu vodu a dusíme 20 minút. Ak niekomu vadia kúsky papriky a rajčín, môže lečo a rajčiny rozmixovť a tak dať dusiť.
- Potom pridáme uvarený cícer (mám nejaké zásoby vždy v mrazničke), povaríme.
- Nakoniec dochutíme podľa potreby soľou, oreganom a vňaťkou, podávame s pečivom alebo dobrým domácim chlebíkom.