Cícerovo-vaječná nátierka (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Prečítala som si už veľa receptov na cícerovú nátierku. Vždy som sa odhodlávala k jej príprave, až som dnes úplne spontánne skombinovala túto, ktorú vám predstavujem.

8 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dá sa povedať, že vznik mnohých receptov je podmienený obsahom chladničky. Tu kúsok toho, tam hentoho, kadečo pootvárané...kým nám slúži fantázia a chuť vymýšľať, skombinujeme celkom dobre, čo by nás inokedy nenapadlo. Táto nátierka nepatrí medzi extravagantné, je úplne obyčajná ale zato veľmi chutná. Začala som uvarením troch vajíčok na tvrdo. Po vychadnutí som ich rozkrojila, bielka som dala nabok, žĺtka som vložila do elektrického sekáčika spolu s kúskom masla. Pre šťavnatú zeleninovú chuť som pridala kúsok šalátovej uhorky a žltej mäsitej papriky.
  2. Prisypala som cícer z konzervy, ktorú som mala otvorenú.
  3. Ochutila som soľou, lyžičkou horčice a lyžičkou hustého paradajkového pyré z tuby. Zmes som premixovala do hladka. Použiť sa môže aj ponorný mixér. Odložené vaječné bielka som nastrúhala nahrubo, chcela som mať v nátierke aj hrubšiu štruktúru. Všetko som zmiešala a ešte dochutila čiernym mletým korením. Hodili by sa aj nejaké čerstvé bylinky, momentálne nemám žiadne.
  4. Nátierku som robila na zajtrajšie raňajky, ale už z nej dosť ubudlo. Ochutnávka jednohubiek prebehla v prítomnosti manžela. Podotkol, že "je to zdravé a ešte aj dobré". To je asi dosť udivujúce niekedy:-)