Cícerová nátierka
Cícerová nátierka
Autor receptu: podravka
Vegetariánsku nátierku podávajte s opraženým domácim chlebom pokvapkaným kvapkami olivového oleja zmiešaného s šťavou z citróna a
vychutnávajte si toto ľahké a lahodné jedlo.
Postup
- Lagris cícer uvaríme podľa návodu na obale.
- Na zahriatom olivovom oleji opečieme najemno nakrájaný pór. Pridáme rozmarín, cesnak, uvarený cícer a všetko spolu zľahka opražíme.
- Zložíme z ohňa a necháme trošku vychladnúť. Všetko spolu rozmixujeme v elektrickom mixéri.
- Pridáme soľ, korenie, citrónovú šťavu a všetko spolu premiešame.
- Podávanie: Nátierku podávame na opečenom chlebe, s tortillami, krekrami alebo podľa vašej chuti. Môžeme posypať sezamom alebo inými semiačkami.
- Rada: Podľa vašej chuti pridajte viac alebo menej olivového oleja a citrónovej šťavy, aby ste dostali želanú konzistenciu.