Ciabatta nemiesená

Autor receptu: eraserhead

Recept pripravený podľa tohto

8
porcií
1230 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Postup

  1. Do nádoby dáme múku a droždie, vo vode rozpustite cukor a soľ a vylejeme do múky.
  2. Premiešame aby sa to spojilo, ja som miešal lyžičkou. Nádobu zakryjeme potravinovou fóliou a vložíme do vypnutej rúry. Necháme kysnúť aspoň 18 hodín
  3. Ubehlo 18 a pol hodiny.
  4. Pracovnú plochu si navlhčíme vodou a rozprestrieme naňu potravinovú fóliu. Preosejeme tam ešte trocha múky.
  5. Vysypeme - vylejeme tam cesto, snažíme sa docieliť podlhovastý tvar.
  6. Asi takto. Ak by sa Vám to nepodarilo, pomúčte si ruky a cesto do požadovaného tvaru vyformujte.
  7. Plech na ktorom budeme piecť potrieme olejom a poprášime kukuričnou múkou.
  8. Pokiaľ možno jedným pohybom preklopíme cesto na pripravený plech. Môžete povrch cesta ešte jemne poprášiť múkou, ja som to už nerobil.
  9. Cesto prikryjeme a necháme pri 30 C kysnúť 2 hodiny
  10. Keď uplynul potrebný čas, vložíme cesto do trúby vyhriatej na 220°C na 40 minút. Akonáhle bude mať povrch orieškovú farbu vyberte ciabattu z rúry. Ešte pred vložením do rúry odstráňte z plechu kukuričnú múku ktorú nezakrýva cesto, počas pečenia by sa mohla spáliť.
  11. Ciabatta non impastata è pronta.