Ciabatta nemiesená
Autor receptu: eraserhead
Recept pripravený
podľa tohto
8 porcií |
1230 minút príprava |
40 minút na 220 °C |
Postup
- Do nádoby dáme múku a droždie, vo vode rozpustite cukor a soľ a vylejeme do múky.
- Premiešame aby sa to spojilo, ja som miešal lyžičkou. Nádobu zakryjeme potravinovou fóliou a vložíme do vypnutej rúry. Necháme kysnúť aspoň 18 hodín
- Ubehlo 18 a pol hodiny.
- Pracovnú plochu si navlhčíme vodou a rozprestrieme naňu potravinovú fóliu. Preosejeme tam ešte trocha múky.
- Vysypeme - vylejeme tam cesto, snažíme sa docieliť podlhovastý tvar.
- Asi takto.
Ak by sa Vám to nepodarilo, pomúčte si ruky a cesto do požadovaného tvaru vyformujte.
- Plech na ktorom budeme piecť potrieme olejom a poprášime kukuričnou múkou.
- Pokiaľ možno jedným pohybom preklopíme cesto na pripravený plech. Môžete povrch cesta ešte jemne poprášiť múkou, ja som to už nerobil.
- Cesto prikryjeme a necháme pri 30 C kysnúť 2 hodiny
- Keď uplynul potrebný čas, vložíme cesto do trúby vyhriatej na 220°C na 40 minút. Akonáhle bude mať povrch orieškovú farbu vyberte ciabattu z rúry.
Ešte pred vložením do rúry odstráňte z plechu kukuričnú múku ktorú nezakrýva cesto, počas pečenia by sa mohla spáliť.
- Ciabatta non impastata è pronta.