Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke
zmiešanej so sezamom a vypražila som ich pekne do červena a do chrumkava. Recept
pridávam pre milovníkov cukety a zeleninových fašírok.
4 porcie |
15 minút príprava |
5 + 5 minút na 100 °C |
Postup
- Cuketu som umyla,...
- ..odkrojila som oba konce...
- ...a nastrúhala som ju na slzičkovom strúhadle aj so šupkou do misy.
- Syr Ementál som pokrájala na plátky asi 0,5 cm silné...
- ...a plátky som pokrájala na kocky o hrane 0,5 cm.
- K nastrúhanej cukete som pridala sladkú mletú červenú papriku, mletú rascu, soľ,...
- ...prelisovaný cesnak,...
- ...vajce...
- ..a všetko som spolu dobre premiešala.
- Pridala som syr pokrájaný na kocky,...
- ...vo vode namočenú a dobre vytlačenú žemľu, premiešala,...
- ...zmes som zahustila strúhankou,...
- ...dobre premiešala a zmes som odložila do chladničky odpočívať na 2 hodiny, aby sa prepojili všetky chute.
- Zmes som ešte po vybratí zahustila hladkou múkou na tvárne cesto, lebo cuketa za ten čas pustila niečo vody a vlhkými rukami som vytvarovala fašírky,...
- ...ktoré som obalila v strúhanke zmiešanej so sezamovými semienkami.
- V rozpálenom oleji som fašírky vypražila najprv z jednej strany,...
- ..potom z druhej strany, 5 + 5 minút, pekne do červena a do chrumkava.
- Vypražené fašírky som položila na kuchynskú papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
- Horúce fašírky som podávala s varenými novými zemiakmi a jednoduchým paradajkovým šalátom. Fašírky sú na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkkučké výrazne korenené a doplnené čiastočne rozpusteným teplým Ementálom príjemnej orieškovej chuti.