Chrumkavé fašírky z cukety so sezamom a syrom Ementál (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Máme radi cuketu, pripravila som z cukety fašírky s ementálom, obalila som ich v strúhanke zmiešanej so sezamom a vypražila som ich pekne do červena a do chrumkava. Recept pridávam pre milovníkov cukety a zeleninových fašírok.

4
porcie
15 minút
príprava
5 + 5 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Cuketu som umyla,...
  2. ..odkrojila som oba konce...
  3. ...a nastrúhala som ju na slzičkovom strúhadle aj so šupkou do misy.
  4. Syr Ementál som pokrájala na plátky asi 0,5 cm silné...
  5. ...a plátky som pokrájala na kocky o hrane 0,5 cm.
  6. K nastrúhanej cukete som pridala sladkú mletú červenú papriku, mletú rascu, soľ,...
  7. ...prelisovaný cesnak,...
  8. ...vajce...
  9. ..a všetko som spolu dobre premiešala.
  10. Pridala som syr pokrájaný na kocky,...
  11. ...vo vode namočenú a dobre vytlačenú žemľu, premiešala,...
  12. ...zmes som zahustila strúhankou,...
  13. ...dobre premiešala a zmes som odložila do chladničky odpočívať na 2 hodiny, aby sa prepojili všetky chute.
  14. Zmes som ešte po vybratí zahustila hladkou múkou na tvárne cesto, lebo cuketa za ten čas pustila niečo vody a vlhkými rukami som vytvarovala fašírky,...
  15. ...ktoré som obalila v strúhanke zmiešanej so sezamovými semienkami.
  16. V rozpálenom oleji som fašírky vypražila najprv z jednej strany,...
  17. ..potom z druhej strany, 5 + 5 minút, pekne do červena a do chrumkava.
  18. Vypražené fašírky som položila na kuchynskú papierovú utierku, aby sa odsal prebytočný tuk.
  19. Horúce fašírky som podávala s varenými novými zemiakmi a jednoduchým paradajkovým šalátom. Fašírky sú na povrchu krásne chrumkavé, vo vnútri mäkkučké výrazne korenené a doplnené čiastočne rozpusteným teplým Ementálom príjemnej orieškovej chuti.