Chrumkavá špargľa s parmezánom (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle, ale použiť môžeme celú. Do misy nastrúhame parmezán. K nastrúhanému parmezánu pridáme strúhanku, zomelieme čierne korenie a pridáme soľ. Ja som použila sušené bylinky a kryštáliky soli v mlynčeku. Všetko premiešame.
  2. Vaječný bielok vidličkou rozmiešame. Špargľu namočíme v bielku
  3. a hneď preložíme do misy s parmezánom a strúhankou. Obalíme.
  4. Ukladáme na mriežku alebo plech vystlaný papierom na pečenie.
  5. Pri 220 °C pečieme cca 15 minút. Inšpirované receptom zo stránky http://www.howsweeteats.com/