China á la Renata

Autor receptu: canadabc

Recept mam od kamosky..co to som si upravila a vysledok bol velmi chutny.

4
porcie

Postup

  1. Kuracie prsia nakrajame na pasiky, dame do misky a pridame asi 2-3 lyzice sojovej omacky, 2 struciky roztlaceneho cesnaku a kusok nastruhaneho cerstveho zazvoru. Dochutime trochou bieleho alebo cierneho korenia, a zalejeme asi 3 lyzicami oleja. Nechame par hodin odstat v chladnicke.
  2. Pripravime si zeleninu. Mrkvu nakrajame na tenke kolieska, brokolicu rozdelime na male ruzicky, kapiu a cibulu (mozeme pouzit aj mladu zelenku cibulku - 4 ks) nakrajame na pasiky, hrasok nechame rozmrazit.
  3. Olej dame do hlbokej panvice (wok). Strucik cesnaku si nakrajame na platky a pridame do rozpaleneho oleja. Chvilu poprazime a pridame namarinovane maso a prudko poprazime asi 4 min. Maso vyberieme a do vypeku pridame vsetku zeleninu a asi lyzicu sojovej omacky...a na prudkom oleji orestujeme. Pridame maso a trochu vody a nechame uz len trochu dovarit aby zeleninka zmakla ale bola este stale trosku chrumkava.
  4. Cinske rezance uvarime vo vode podla navodu. Scedime a podavame s pripravenou zmesou. Dochutime podla potreby sojovou omackou.