Chilli kapustnica (fotorecept)
Autor receptu: thechillidoctor
Blížia sa Vianoce a keďže ešte vonku nie je sneh, tak sme si navodili vianočnú náladu
výbornou chilli kapustnicou.
Troška sú pozmenené ingrediencie a predsa tradičná chuť :)
Postup
- Ako to už mám vo zvyku, pripravila som si všetky suroviny dopredu.
- Najemno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji do sklovita. Pridáme pokrájané bravčové pliecko a opražíme.
- Keď bude mäsko zatiahnuté pridáme korenie - mletú papriku, gulášové korenie, chipotle granule, čierne korenie a dobre premiešame.
- Keď sme to dobre premiešali, pridáme kapustu ( ak nie je veľmi kyslá, môžeme priliať aj šťavu). Podlejeme vodou a privedieme do varu. Postupne pridáme papričku Ancho, sušené hríby, nakrájanú klobásku. Za občasného miešania varíme do mäkka.
- Keď je už mäsko mäkke vyberieme papričku Ancho. Ona sa nerozpadne, len celá zmäkne. Takže sa dá krásne vybrať. Kapustnicu môžete ešte podľa potreby dochutiť.
- A môžeme podávať výbornú lahodnú kapustnicu. My si zvykneme podľa chuti pridať kyslú smotanu a chrumkavý chlieb.