Cheesecake s mangom (fotorecept)
Autor receptu: babav
Mango cheesecake by Giada. Recept tejto chutnej verzie syrovej torty som našla na Food network. Giadu a jej recepty mám veľmi rada a ani tento ma nesklamal.
8-10 porcií |
30 minút príprava |
15+90 minút na 175 °C |
Postup
- Použila som mrazené mango, ktoré som rozmixovala na jemnú kašu.
- Použité suroviny: Cream cheese, ricotta, mango, cukor a vajcia.
- Pripravené na sľahanie.
- Najskôr som vyšľahala syr s cukrom.
- Pridala som rozmixované mango.
- Potom postupne po jednom vajcia.
- Hotovú zmes som vyliala do formy s predpečeným korpusom.
Pripravila som ho zmiešaním keksových omrviniek, kokosu a
rozpusteného masla. Zmes som natlačila na dno formy a zapiekla
15 minút v rúre predhriatej na 175 stupňov C (350 F).
Naplnenú formu som vložila do rúry na vodný kúpeľ a piekla
pri tej istej teplote 90 minút .
- Po vytiahnutí z rúry som tortu nechala vychladnúť.
- Vychladnutú som poliala citrónovo-bazalkovým sirupom .
Uvarila som ho z cukru, ktorý som najskôr rozpustila vo
vode, zahriala do bodu varu, pridala citrónovú šťavu
a nakoniec nasekanú čerstvú bazalku.
- Veľmi chutný zákusok.
- hrnček = 250 ml