Cheesecake s mangom (fotorecept)

Autor receptu: babav

Mango cheesecake by Giada. Recept tejto chutnej verzie syrovej torty som našla na Food network. Giadu a jej recepty mám veľmi rada a ani tento ma nesklamal.

8-10
porcií
30 minút
príprava
15+90 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som mrazené mango, ktoré som rozmixovala na jemnú kašu.
  2. Použité suroviny: Cream cheese, ricotta, mango, cukor a vajcia.
  3. Pripravené na sľahanie.
  4. Najskôr som vyšľahala syr s cukrom.
  5. Pridala som rozmixované mango.
  6. Potom postupne po jednom vajcia.
  7. Hotovú zmes som vyliala do formy s predpečeným korpusom. Pripravila som ho zmiešaním keksových omrviniek, kokosu a rozpusteného masla. Zmes som natlačila na dno formy a zapiekla 15 minút v rúre predhriatej na 175 stupňov C (350 F). Naplnenú formu som vložila do rúry na vodný kúpeľ a piekla pri tej istej teplote 90 minút .
  8. Po vytiahnutí z rúry som tortu nechala vychladnúť.
  9. Vychladnutú som poliala citrónovo-bazalkovým sirupom . Uvarila som ho z cukru, ktorý som najskôr rozpustila vo vode, zahriala do bodu varu, pridala citrónovú šťavu a nakoniec nasekanú čerstvú bazalku.
  10. Veľmi chutný zákusok.
  11. hrnček = 250 ml