Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou
Autor receptu: kixia
Je to rýchly receptík, hlavne keď na vás príde náhly hlad...
4 porcie |
10 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nachystáme si potrebné suroviny. Kto nemá rád šampiňóny, môže ich nahradiť sterilizovanou kukuricou. Dáme si variť cestoviny podľa návodu na obale.
- Na panvicu si nalejem trochu olivového oleja, na ktorom mierne orestujem na drobno pokrájanú cibuľku. Keď je cibuľa do sklovita, pridám očistené a nakrájané šampiňóny. Mierne podlejem vodou a pod pokrievkou ich podusím.
- Keď šampiňóny pustia šťavu, pridám ku nim kyslú smotanu a podľa chuti soľ a mleté čierne korenie. Zamiešam a necham prejsť do mierneho varu.
- Do vzniknutej omáčky pridám nastrúhanú mozarellu a rozmrvenú nivu. Oba syry nechám rozpustiť v horúcej smotane za stáleho miešania. Ak sa mi zdá omáčka hustá, pridám trošku mlieka.
- Pred dovarením pridám na štvorčeky nakrájanú šunku a vmiešam ju do omáčky. Omáčku so šunkou už nepreváram.
- A omáčka je hotová. Kto chce, môže si ju ešte dochutiť čerstvou alebo sušenou pažítkou.