Cestoviny so syrovo-šampiňónovou omáčkou

Autor receptu: kixia

Je to rýchly receptík, hlavne keď na vás príde náhly hlad...

4
porcie
10 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nachystáme si potrebné suroviny. Kto nemá rád šampiňóny, môže ich nahradiť sterilizovanou kukuricou. Dáme si variť cestoviny podľa návodu na obale.
  2. Na panvicu si nalejem trochu olivového oleja, na ktorom mierne orestujem na drobno pokrájanú cibuľku. Keď je cibuľa do sklovita, pridám očistené a nakrájané šampiňóny. Mierne podlejem vodou a pod pokrievkou ich podusím.
  3. Keď šampiňóny pustia šťavu, pridám ku nim kyslú smotanu a podľa chuti soľ a mleté čierne korenie. Zamiešam a necham prejsť do mierneho varu.
  4. Do vzniknutej omáčky pridám nastrúhanú mozarellu a rozmrvenú nivu. Oba syry nechám rozpustiť v horúcej smotane za stáleho miešania. Ak sa mi zdá omáčka hustá, pridám trošku mlieka.
  5. Pred dovarením pridám na štvorčeky nakrájanú šunku a vmiešam ju do omáčky. Omáčku so šunkou už nepreváram.
  6. A omáčka je hotová. Kto chce, môže si ju ešte dochutiť čerstvou alebo sušenou pažítkou.