Cestoviny s orechami a sušenými paradajkami
Autor receptu: mirkajan
Toto je trochu upravený a podľa našej chuti doplnený recept z knihy Martina Pyca
Rauscha a zároveň naša dnešná veľmi rýchlo pripravená večera...
4-5 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vlašské orechy, kapary a cesnak posekáme na drobno, sušené paradajky v oleji pokrájame na menšie kúsky.
- Do vriacej osolenej vody dáme variť špagety. Kým sa cestoviny uvaria, na panvici rozohrejeme olivový olej (prípadne olej zo sušených paradajok), na ňom chvíľu opekáme posekané orechy ( kým nezačnú voňať), potom k nim pridáme cesnak, sušené paradajky a kapary. Všetko spolu opekáme 1-2 minúty. Potom k tejto zmesi pridáme uvarené špagety s trochou vody, v ktorej sa varili, dôkladne premiešame, pridáme posekanú petržlenovú vňať a odstavíme z ohňa.
- Rozdelíme na taniere a posypeme strúhaným parmezánom podľa chuti.