Cestoviny s orechami a sušenými paradajkami

Autor receptu: mirkajan

Toto je trochu upravený a podľa našej chuti doplnený recept z knihy Martina Pyca Rauscha a zároveň naša dnešná veľmi rýchlo pripravená večera...

4-5
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vlašské orechy, kapary a cesnak posekáme na drobno, sušené paradajky v oleji pokrájame na menšie kúsky.
  2. Do vriacej osolenej vody dáme variť špagety. Kým sa cestoviny uvaria, na panvici rozohrejeme olivový olej (prípadne olej zo sušených paradajok), na ňom chvíľu opekáme posekané orechy ( kým nezačnú voňať), potom k nim pridáme cesnak, sušené paradajky a kapary. Všetko spolu opekáme 1-2 minúty. Potom k tejto zmesi pridáme uvarené špagety s trochou vody, v ktorej sa varili, dôkladne premiešame, pridáme posekanú petržlenovú vňať a odstavíme z ohňa.
  3. Rozdelíme na taniere a posypeme strúhaným parmezánom podľa chuti.