Cestovina s duseným kalerábom (fotorecept)
Autor receptu: kata50
Mladé kalerábiky sa dajú využiť aj takto. Možno neviete...:-))
3-4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kaleráby očistíme a na perličkovom strúhadle postrúhame. Dáme dusiť na zohriaty olej, trochu osolíme a okoreníme. VODOU NEPODLIEVAME. Dusíme prikryté a občas premiešame.
- Z hrubej múky a vajíčok si pripravíme cesto, rozvaľkáme a necháme nepokrájané usušiť. Potom suché opatrne polámeme na rôznu veľkosť.
- Dáme variť do posolenej, vriacej vody.
- Medzitým si pripravíme cibuľku a opražíme ju na masle.
- Uvarenú cestovinu scedíme, krátko prepláchneme vlažnou vodou, a zmiešame s podusenými kalerábikmi. Ešte osolíme, okoreníme čerstvým korením a polejeme opraženou cibuľkou. A už si len pochutnávame. Však nemusí byť vždy mäso. :-))