Cestovina s duseným kalerábom (fotorecept)

Autor receptu: kata50

Mladé kalerábiky sa dajú využiť aj takto. Možno neviete...:-))

3-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kaleráby očistíme a na perličkovom strúhadle postrúhame. Dáme dusiť na zohriaty olej, trochu osolíme a okoreníme. VODOU NEPODLIEVAME. Dusíme prikryté a občas premiešame.
  2. Z hrubej múky a vajíčok si pripravíme cesto, rozvaľkáme a necháme nepokrájané usušiť. Potom suché opatrne polámeme na rôznu veľkosť.
  3. Dáme variť do posolenej, vriacej vody.
  4. Medzitým si pripravíme cibuľku a opražíme ju na masle.
  5. Uvarenú cestovinu scedíme, krátko prepláchneme vlažnou vodou, a zmiešame s podusenými kalerábikmi. Ešte osolíme, okoreníme čerstvým korením a polejeme opraženou cibuľkou. A už si len pochutnávame. Však nemusí byť vždy mäso. :-))