Cesnakový koláč s bryndzovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: ywett

pre milovníkov bryndzovej pochúťky ;-)

4
porcie
25-30 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto.
  2. Vypracované cesto necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
  3. Zatiaľ si pripravíme plnku. Vymiešame si bryndzu s kyslou smotanou, so syrokrémom a pridáme pokrájanú mladú cibuľku.
  4. Odpočinuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a troška cesta si necháme na ozdobné kvietky.
  5. Cesto vložíme do formy (pre istotu som formu vymastila) s priemerom 24cm a orežeme okraje.
  6. Na cesto vylejeme bryndzovú plnku.
  7. Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky.
  8. A ešte vo vnútri vykrojíme.
  9. Kvietky poukladáme a potrieme rozšľahaným vajíčkom (tiež aj okraje koláča potrieť)
  10. A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
  11. Necháme vychladnúť a ľubovoľne ozdobíme.
  12. Dobrú chuť!!!