Cesnakový koláč s bryndzovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: ywett
pre milovníkov bryndzovej pochúťky ;-)
4 porcie |
25-30 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto.
- Vypracované cesto necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
- Zatiaľ si pripravíme plnku. Vymiešame si bryndzu s kyslou smotanou, so syrokrémom a pridáme pokrájanú mladú cibuľku.
- Odpočinuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a troška cesta si necháme na ozdobné kvietky.
- Cesto vložíme do formy (pre istotu som formu vymastila) s priemerom 24cm a orežeme okraje.
- Na cesto vylejeme bryndzovú plnku.
- Zo zvyšného cesta povykrajujeme kvietky.
- A ešte vo vnútri vykrojíme.
- Kvietky poukladáme a potrieme rozšľahaným vajíčkom (tiež aj okraje koláča potrieť)
- A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
- Necháme vychladnúť a ľubovoľne ozdobíme.
- Dobrú chuť!!!