Cesnakové rožky (fotorecept)

Autor receptu: angelina01

Tieto rožky pripravujem väčšinou iba na Silvestra. Ale počas tohto roku sme ich začali pripravovať na významnejšie sviatky. Budu vám určite chutiť a rozvoňaju celú vašu kuchyňu.

90 min minút
príprava
10-15 min minút
na 220 ·C °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky si dáme múku,do ktorej spravíme dierku. Do dierky nalejeme teplé mlieko a pridáme aj cukor a rozdrobené droždie.
  2. Zakryjeme a necháme kysnúť.
  3. Potom pridáme zmäknuté maslo, žĺtko a vypracujeme cesto.
  4. Vypracované cesto necháme kysnúť 1 hodinu.
  5. Medzi tým si pripravíme plnku. Načistíme si hlávku cesnaku a na jemno nastrúhame. Pridáme olej a lyžičku soli a všetko premiešame. (Pokiaľ nemáte radi veľmi slané môžete dať iba pol lyžičky soli)
  6. Už vykysnuté cesto vyvaľkáme, nakrájame, naplníme plnkou a zatočíme do tvaru rožka.
  7. Zatočené rožky dáme na pečiaci papier a potrieme bielkom. Pečieme 10-15 minút na 220·C. Alebo až kým nebudú zlatej farby. Po vychladnutí môžete jesť. Prajem vám dobrú chuť!