Cesnak, hrozienka a jabĺčková paprika
Autor receptu: letisia
Tento recept robím už niekoľko rokov. Určite je aj tu na Vareche, ale ja som si ho aj pozmenila (uľahčila), preto uvádzam oba varianty. U nás je veľmi obľúbený, keby nebolo toľko roboty s čistením cesnaku a papričiek, zavárali by sme túto zmes celé leto.
Postup
- Z umytých paprík vyrežte jadrovníky a vyčistite vnútro.
- Očistený cesnak pokrájajte na kúsky veľkosti ako komu vyhovujú (do menších papričiek, na menšie kúsky).
- Hrozienka si vysypte do misky, netreba ich vopred namočiť.
- Do každej papriky vložte niekoľko hrozienok a kúskov cesnaku. Natlačte ich doplna. Tieto na obrázku nie sú natlačené, lebo som ich chcela rýchlo odfotiť.
- Naplnené papriky ukladajte do pohárov tak, aby sa nevysypali. Zalejte podľa návodu uvareným a horúcim Dekom (Zelkom, či iným nakladačom). Tie čo si varíte vlastný nálev, neukameňujte ma za to Deko :-) Keďže u nás doma máme radi sladkokyslé, či skôr sladšie, pred zaliatím dám do každého pohára umelé sladidlo (do 0,7 l pohára asi 4 ks).
- Potom sterilizujte. Čas je ťažko uviesť, záleží od toho, či máte radi mäkšie alebo tvrdšie. Ja som sterilizovala asi 25 min.
- No a teraz tá rýchlejšia a na konzumáciu ľahšia verzia. Papriku (alma, zelenú, bielu) pokrájajte na väčšie kúsky a zmiešajte spolu s hrozienkami a cesnakom. Ak zostanú hrozienka a cesnak, dávam ich spolu bez papriky a tiež sa využijú k pečenému mäsu.
Nálev, sladidlo a sterilizácia rovnako ako vyššie uvedené.
- A tu je celkový výsledok včerajšieho snaženia :-)