Červená večera

Autor receptu: rybarkuchar

V sobotu sme čakali priateľov a len tak pre rozveselenie (už je po voľbách) ma napadlo pripraviť im „červenú večeru“: Červená dusená kapusta, Červené cesnakové žemle a krkovička na Červenom, vlastne Čiernom pive. Základ receptov na kapustu, krkovičku a žemle som použil od: @Sovka62, @Tinca, @Amelie + drobné čili úpravy.

Postup

  1. Krkovička – klasika, nakrájané a nasolené rezne ponoriť do marinády z čierneho piva, cesnaku, cibule, vynechal som čierne korenie – pridal čili, obložil slaninou, bylinkami a šup do pece. Červená kapusta – skoro bez zmeny, akurát som ju podlieval domácim ríbezľovým vínom. Červené žemle – nájdite si recept na ľubovoľné žemle a miesto vody použite cviklovú šťavu s pretlačeným cesnakom
  2. Vrch som potrel pastou z masla, soli a cesnaku. Takto vypadali pred
  3. A takto po