Červená šošovica na cibuľke
Autor receptu: natascha
Minule som skúsila kúpiť červenú šošovicu, ktorú som doteraz ešte nikdy nejedla.
Vzišlo z toho toto.
1-2 porcia |
15 minút príprava |
Postup
- Premyla som šošovicu, dala ju variť (cca 8min). Na oleji som do sklovita opražila na tenko pokrájanú cibuľu.
Pridala som uvarenú a scedenú šošovicu a popražila.
- Vmiešala som kukuricu (rozmrazenu, alebo z konzervy) a na malé kúsky rozdelený a obvarený karfiol. (Ja som nepridávala veľa, mne ostal ešte z minulého dňa, tak som zúžitkovala).
- Pri dlhšom pražení bude šošovica suchšia, preto som ju podliala vodou. Dalo by sa aj vývarom, nech to má šťavu :) Všetko som spolu ešte miešala asi 5min.
Na vrch som dala trochu nesladeného hečupu a na moje počudovanie to chuť nezhoršilo, ale zlepšilo.
Viem si predstaviť polieť to nejakou omáčkou, prípadne postrúhať syrom.
Dobrú chuť.