Červená šošovica na cibuľke

Autor receptu: natascha

Minule som skúsila kúpiť červenú šošovicu, ktorú som doteraz ešte nikdy nejedla. Vzišlo z toho toto.

1-2
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Premyla som šošovicu, dala ju variť (cca 8min). Na oleji som do sklovita opražila na tenko pokrájanú cibuľu. Pridala som uvarenú a scedenú šošovicu a popražila.
  2. Vmiešala som kukuricu (rozmrazenu, alebo z konzervy) a na malé kúsky rozdelený a obvarený karfiol. (Ja som nepridávala veľa, mne ostal ešte z minulého dňa, tak som zúžitkovala).
  3. Pri dlhšom pražení bude šošovica suchšia, preto som ju podliala vodou. Dalo by sa aj vývarom, nech to má šťavu :) Všetko som spolu ešte miešala asi 5min. Na vrch som dala trochu nesladeného hečupu a na moje počudovanie to chuť nezhoršilo, ale zlepšilo. Viem si predstaviť polieť to nejakou omáčkou, prípadne postrúhať syrom. Dobrú chuť.