Červená polievka z tekvice Hokaido
Autor receptu: dorisa
Táto červená polievočka je sýta a zdravá.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, mrkvu, tekvicu , cviklu, a chvíľu dusíme.
- Zalejeme horúcou vodou, aby zelenina bola zakrytá, osolíme. Pridáme nadrobno nastúhaný chren a možeme ochutiť citronovou šťavou ( ja som nie). Pridáme trocha umeoctu (Slaný nálev zo sliviek Umeboshi. Používa sa namiesto klasického octu. Vhodný do polievok, šalátov, zeleninových jedál. Neutralizuje kyslosť a odstraňuje črevné problémy). Dusíme, kým nie je zelenina mäkká.
- Potom polievku rozmixujeme ponorným mixerom.
- Podávame s pažitkou, alebo petržlenovou vňaťou a posypanú slnečnicovými semiačkami. Na vrch možeme nastrúhať chren.