Černicová bomba
Autor receptu: nikola166
Inšpirovala som sa receptom od autorky Vavan :) Môžem potvrdiť, že koláčik je výýbornýýý .......
20 minút príprava |
25-30 minút na 200 °C |
Postup
- Biele cesto: Bielky vyšlaháme, pridáme cukor, polohrubú múku, olej, prášok do pečiva.
- Tmavé cesto: žĺtky vyšlaháme s cukrom do penista. Postupne pridáme mlieko, olej, kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- V pôvodnom recepte sa robili kôpky šachovnicovo, ale ja som to len liala. Najprv tmavú piškótu- do ktorej som ešte pukladala zopár čerstvých černíc obalených v práškovom cukre, potom na to svetlú. Dáme upiecť do vyhriatej rúry. Ja som piekla pri 200 °C asi 25 minút. Po upečení som pokropila šťavou z černicového kompótu.
- Plnka: Černice umyjeme, rozmixujeme. Cez husté sitko prepasírujeme. Komu nevadia zrniečka, nemusí. Pridáme 2 PL maizeny, 2 PL polohrubej múky a cukor. Uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach pridávame vychladnutú kašu.
- Krém navrstvíme na vychladnuté cesto, polejeme bielou čokoládou a ľubovoľne ozdobíme :)
Dobrú chuť !