Čerešňový koláč
Čerešňová bublanina, koláč ktorý patrí k letu
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup- Čerešne
umyjeme, odkôstkujeme a necháme odkvapkať v sitku. Rúru vyhrejeme na 180 °C.
- Vajíčka rozdelíme na žĺtky
a bielky. Žĺtky spolu s kryštálovým cukrom
vyšľaháme do svetlej, hustej
peny. Za stáleho miešania pridávame po lyžiciach striedavo
olej a horúcu vodu, každú lyžicu dôkladne zapracujeme.
- Do žĺtkovej peny po častiach prisýpame múku zmiešanú
s práškom do pečiva, so soľou a s nastrúhanou citrónovou kôrou, metličkou dôkladne premiešame.
- Bielky vyšľaháme na pevný sneh a jemne zapracujeme do
cesta.
- Cesto vylejeme na plech (30 x 40 cm) vymastený maslom. Čerešne obalíme v jemnej strúhanke z piškót, ktorú vyrobíme pomletím detských
piškót. Obalenými čerešňami
posypeme cesto.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C
asi 45 minút. Pred podávaním posypeme
práškovým cukrom.
|