Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept)
Autor receptu: iva63
zdravé krekry na chrumkanie-:)..
Postup
- najskôr si zomelieme 50g tekvicových jadierok
- ja som mlela na kávovom mlynčeku, úplne na jemno
- všetky suroviny dáme do misky
- miesime cesto...je dosť husté, treba s ním dlhšie pracovať
- pri vaľkovní cesta som pracovala nasledovne: na dosku som dala pečiacu fóliu ( ktorú som práve dnes skúšala, doteraz som mala iba pečiaci papier...-:))
takže na tej fólii som cesto vyvaľkala a potom som ho premiestnila rovno na plech
- ked je cesto na plechu, tak kuchynským rádielkom pokrájame na ľubovolné tvary
- trochu si namočíme ruky do vody a celé cesto mierne namočíme, aby sa tekvicové jadierka pekne k cestu prilepili-:)..pozor!!! iba navlhčíme!
potom ukladáme jadierka
- rúru rozohrejeme na 225stupňov a pri tejto teplote krekry pečieme 15 minút...doba pečenia je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry...
z použítého množstva surovín máme jeden plech
- hneď po upečení krekry uložíme na mriežku, kde ich necháme vychladnúť
- prajem dobrú chuť-:)