Celozrnné tekvicové krekry (fotorecept)

Autor receptu: iva63

zdravé krekry na chrumkanie-:)..

15 minút
na 225 °C

Suroviny

Postup

  1. najskôr si zomelieme 50g tekvicových jadierok
  2. ja som mlela na kávovom mlynčeku, úplne na jemno
  3. všetky suroviny dáme do misky
  4. miesime cesto...je dosť husté, treba s ním dlhšie pracovať
  5. pri vaľkovní cesta som pracovala nasledovne: na dosku som dala pečiacu fóliu ( ktorú som práve dnes skúšala, doteraz som mala iba pečiaci papier...-:)) takže na tej fólii som cesto vyvaľkala a potom som ho premiestnila rovno na plech
  6. ked je cesto na plechu, tak kuchynským rádielkom pokrájame na ľubovolné tvary
  7. trochu si namočíme ruky do vody a celé cesto mierne namočíme, aby sa tekvicové jadierka pekne k cestu prilepili-:)..pozor!!! iba navlhčíme! potom ukladáme jadierka
  8. rúru rozohrejeme na 225stupňov a pri tejto teplote krekry pečieme 15 minút...doba pečenia je individuálna, záleží od typu pečiacej rúry... z použítého množstva surovín máme jeden plech
  9. hneď po upečení krekry uložíme na mriežku, kde ich necháme vychladnúť
  10. prajem dobrú chuť-:)