Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán (môžeme použiť aj zmes čerstvých byliniek – tymian, oregano..., ktorými obalíme jelení chrbát). Po opečení zachladíme a vložíme do mrazničky, aby sme ho mohli nakrájať na tenké plátky.
  2. Plátky jelenieho chrbta uložíme na tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, nakrájame čerstvé šampiňóny a uložíme ich medzi jelenie plátky.
  3. Dozdobíme šalátom, ktorý dochutíme soľou, korením, olivovým olejom a balzamikom, pridáme hobliny z parmezánu, kapary a podávame.
  4. Náš tip: Jelenie carpaccio v letných dňoch dobre padne ako studené predjedlo. Mäso však musí byť čerstvé, kvalitné a zdravotne vyhovujúce, keďže ide o divinu.