Carpaccio z jeleňa so šampiňónmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Jelení chrbát odblaníme, opracujeme, osolíme, okoreníme a na oleji sprudka opečieme zo všetkých strán (môžeme použiť aj zmes čerstvých byliniek – tymian, oregano..., ktorými obalíme jelení chrbát). Po opečení zachladíme a vložíme do mrazničky, aby sme ho mohli nakrájať na tenké plátky.
- Plátky jelenieho chrbta uložíme na tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, nakrájame čerstvé šampiňóny a uložíme ich medzi jelenie plátky.
- Dozdobíme šalátom, ktorý dochutíme soľou, korením, olivovým olejom a balzamikom, pridáme hobliny z parmezánu, kapary a podávame.
- Náš tip: Jelenie carpaccio v letných dňoch dobre padne ako studené predjedlo. Mäso však musí byť čerstvé, kvalitné
a zdravotne vyhovujúce, keďže ide o divinu.
|