Carpaccio z hovädzieho mäsa
Autor receptu: sjuz
Toto jedlo - predjedlo? máme veľmi radi. Viem, surové mäso.... Ale aj tak je to vynikajúce:))
Carpaccio je vlastne všetko, čo je nakrájané na tenučké plátky a podávané za surova s omáčkou - príp.koreninami, pochutinami.
Robieva sa carpaccio z tuniaka, lososa, hov. mäsa, ale aj zeleniny - uhorka, pomaranč, melón...Používa sa olivový olej, a rôzne omáčky.
Postup
- Na toto predjedlo je potrebné naozaj len malé množstvo mäsa - a preto sa oplatí investovať do kvalitného a čerstvého mäsa.
Je dostať aj nakrájané carpaccio - na tácke s fóliou.
Ak si ho chcete pripraviť celé doma, je dobré dať sviečkovú zmraziť - nie celkom na "kameň", a potom sa dá krásne na tenúčko nakrájať.
- Suroviny:
- Plátky mäsa uložíme na misku alebo tanier, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme na plátky strúhaným parmezánom a čerstvou rukolou. Pokvapkáme redukciou z balzamika.
Kto chce, pokvapká citrónovou šťavou.
Podávame s plátkami opečenej bagety na olivovom oleji, príp. potretú cesnakom, a pohárom dobrého vínka:)