Čardášové ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
60-80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu odstáť. Potom nakrájame slaninu na tenké rezančeky, rozškvaríme ju a mäso na nej sprudka opečieme. Až potom ho osolíme a okoreníme.
  2. Premiešame a zaprášime múkou, pridáme nakrájané čerstvé alebo sušené a dopredu namočené huby, pokrájané papričky, nastrúhané uhorky, sterilizované cibuľky bez nálevu a kečup.
  3. Podlejeme vývarom a vínom a dusíme, až kým je mäso mäkké. Ak zostane omáčka príliš riedka, môžeme ju zahustiť PL múky rozmiešanou v troške vody. Podávame s dusenou ryžou a zdobíme cibuľkou s vňaťou.