Čaj z čerstvej mäty
Autor receptu: lyali
Môj obľúbený nápoj... A naviac si pri ňom vždy vybavím príjemnú spomienku na svadobnú cestu v Jordánsku, kde sme na plážovom móle skoro ráno popíjali mätový čaj s domorodým čašníkom Ziadom z nášho hotela, ale to je už iný príbeh :-) Tento recept nemám od Ziada :-)
1 porcia |
15-20 minút príprava |
Postup
- Z mätových stoniek oberieme lístky.
- V mažiari ich rozdrvíme spolu s trstinovým cukrom.
- Takto na "kašu".
- Mätovú drť dáme do vhodnej nádoby, zalejeme vriacou vodou (zalievam 3,5dcl) a necháme lúhovať prikryté asi 10min (tanierik, ktorým som prikryla pohár, mi na foto chýba).
- Zo sirupu odlejeme 2cl.
- Kraj pohára som ozdobila trstinovým cukrom. Do pohára nalejeme limetkový sirup a cez sitko vylúhovaný mätový čaj. Ozdobíme limetkou. Pozn. Čaj nie je číry, lebo mi v ňom plávajú mikrokúsočky mäty, ktoré prešli cez sitko, čo je ok. Ku šťastiu mi už chýba len hrubá slamka... Nazdravie!