Čaj z čerstvej mäty

Autor receptu: lyali

Môj obľúbený nápoj... A naviac si pri ňom vždy vybavím príjemnú spomienku na svadobnú cestu v Jordánsku, kde sme na plážovom móle skoro ráno popíjali mätový čaj s domorodým čašníkom Ziadom z nášho hotela, ale to je už iný príbeh :-) Tento recept nemám od Ziada :-)

1
porcia
15-20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Z mätových stoniek oberieme lístky.
  2. V mažiari ich rozdrvíme spolu s trstinovým cukrom.
  3. Takto na "kašu".
  4. Mätovú drť dáme do vhodnej nádoby, zalejeme vriacou vodou (zalievam 3,5dcl) a necháme lúhovať prikryté asi 10min (tanierik, ktorým som prikryla pohár, mi na foto chýba).
  5. Zo sirupu odlejeme 2cl.
  6. Kraj pohára som ozdobila trstinovým cukrom. Do pohára nalejeme limetkový sirup a cez sitko vylúhovaný mätový čaj. Ozdobíme limetkou. Pozn. Čaj nie je číry, lebo mi v ňom plávajú mikrokúsočky mäty, ktoré prešli cez sitko, čo je ok. Ku šťastiu mi už chýba len hrubá slamka... Nazdravie!