Bystrický demikát (fotorecept)
Autor receptu: jody
Iste je na toto jedlo nespočetne veľa receptov, ale my sme ho uvarili takto.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Na oleji speníme červenú cibuľku.
- Pridáme jeden na drobno pokrájaný zemiak, popražíme, posolíme, posypeme vňaťou, červenou paprikou a zalejeme horúcou vodou. Varíme až sa zemiak nerozvarí.
- V druhom hrnci uvaríme zemiaky nakrájané na krížalky s bylinkami, kmínom a soľou. Vývar z nich scedíme do demikátu.
- Do vypnutého a na chvíľku odstaveného demikátu rozmiešame bryndzu. Nevaríme! Posypeme čerstvou pažítkou. Podávame vo veľkých alebo polievkových hrnčekoch.
- Zajedáme so zemiakmi, do ktorých sme pridali domáce maslo a čerstvú vňať. Dobrú chuť.