Bystrický demikát (fotorecept)

Autor receptu: jody

Iste je na toto jedlo nespočetne veľa receptov, ale my sme ho uvarili takto.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji speníme červenú cibuľku.
  2. Pridáme jeden na drobno pokrájaný zemiak, popražíme, posolíme, posypeme vňaťou, červenou paprikou a zalejeme horúcou vodou. Varíme až sa zemiak nerozvarí.
  3. V druhom hrnci uvaríme zemiaky nakrájané na krížalky s bylinkami, kmínom a soľou. Vývar z nich scedíme do demikátu.
  4. Do vypnutého a na chvíľku odstaveného demikátu rozmiešame bryndzu. Nevaríme! Posypeme čerstvou pažítkou. Podávame vo veľkých alebo polievkových hrnčekoch.
  5. Zajedáme so zemiakmi, do ktorých sme pridali domáce maslo a čerstvú vňať. Dobrú chuť.