Bystrické šišky
Autor receptu: 7majka777
180 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Odoberieme si po troške vlažného mlieka, cukru a múky, a v menšej nádobe vymiešame s droždím. Kým tento kvások vykysne, vymiešame cukor, žĺtky a maslo na hladký krém.
Do tohto krému pridáme vykysnutý kvások, múku, vlažné mlieko, cukor, rum a soľ a vypracujeme na hladké cesto. Počas miesenia pridávame sneh z bielok.
- Cesto prikryjeme a necháme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme a vhodným pohárom vykrajujeme kolieska. Môžeme naplniť lekvárom alebo necháme len obyčajné kolieska.
Necháme ešte chvíľu podkysnúť na doske a potom vkladáme do horúceho oleja vrchnou stranou (pred vložením do oleja môžeme cesto ešte po okrajoch povyťahovať).
|