Bylinkové morčacie prsia s pečeným feniklom (fotorecept)

Autor receptu: caterina

Ked sa nam zaziada lahka, ale vydatna vecera, morcacie resp. kuracie prsia su vzdy dobrou volbou. Tentokrat som ich pripravila s pecenym feniklom, ktory napomaha traveniu.

2
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na pripravu tohto receptu potrebujeme morcacie prsia, bylinky (tentokrat som pouzila cerstve, ale rovnako dobre posluzia aj susene - salvia, bobkovy list, tymian a petrzlenova vnat), cesnak, cierne korenie, fenikel a citronovu stavu (pre tych, ktori ju maju radi).
  2. Cerstve bylinky si nasekame nadrobno
  3. Pripravime marinadu...olej, bylinky, pretlaceny cesnak, trocha soli, pripadne citronova stava
  4. Morcacie prsia obalime v marinade a nechame odlezat v chladnicke minimalne hodinu (cim dlhsie, tym viac maso nasiakne bylinkovu chut - ale aj po hodine je velmi chutne)
  5. Kym maso odpociva, fenikel si ocistime a najkrajame na kolieska.
  6. Ruru predhrejeme na 200 stupnov, fenikel dame do olejom vymastenej zapekacej nadoby, ochutime mletym ciernym korenim, solou a pokvapkame olivovym olejom.
  7. Dobre premiesame, prekryjeme alobalom a vlozime do rury. Prvych 20 minut som to piekla pri 200 stupnoch, dalsich 30 pri 180tich a fenikel som odkryla 20 minut pred dopecenim.
  8. Fenikel po dopeceni...
  9. Na panvici si rozpalime trocha olivoveho oleja
  10. Pridame marinovane morcacie prsia a prepecieme z obidvoch stran
  11. Pridame zvysok marinady, prepecieme a mozme podavat
  12. Cerstvy salat sa hodi...tentokrat grecky, aj s fetou