Burek

Autor receptu: an3da

Skôr som robila po inom recepte, ale tam idú vajcia a je to trochu ťažšie na trávenie. Tento recept som dostala od manželovej sesternice. Tak robia aj v pekárniach.

4-5
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tahané cesto po jednom liste ukladáme na pomastený plech. Predtým si zahrejeme masť alebo olej s vodou a soľou. Tvaroh si podelíme na tri časti. Každý lístok potrieme pripravenou slanou polevou. Ked položíme tri-štyri lístky dáme jednu čiastku tvarohu. Potom znovu tri-štyri a každú potierame a tvaroh. Ešte raz tak isto a tvaroh a na vrch poskladáma zvyšné lístky. Každý lístok potierame, aj ten kde dávame tvaroh. Vrchný lístok ovlažíme iba vodou. Pečieme na 200 stupňov asi pol hodiny. Po upečení prikrijeme asi na pol hodiny obrúskom.
  2. Polevame každý lístok a tvaroh si podelíme na tri časti...
  3. Po upečení vyzerá takto: