Budapeštianske rezy

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
35-40 minút
na 190 °C

Postup

  1. Cesto: do väčšej misky dáme preosiatu múku, na kúsky nakrájaný rastlinný tuk, žĺtky a vykysnutý kvások. Dobre premiešame a necháme postáť, kým urobíme plnku. V hrnci zmiešame mleté orechy, preosiaty práškový cukor a potrebné množstvo mlieka (aby vznikla kaša, ale nie príliš hustá) a uvaríme na kašu. Necháme troška vychladnúť.
  2. Cesto si rozdelíme na 3 časti: na suchý plech dáme vyvaľkaný prvý plát cesta, potrieme ríbezľovým džemom a na to dáme polovicu orechovej plnky. Na to položíme druhý plát cesta, džem, plnku a prikryjeme tretím plátom cesta.
  3. Vrch popicháme vidličkou, aby sa nerobili bubliny. Pečieme v rúre pri teplote 190 stupňov Celzia asi 35–40 minút. Po vychladnutí koláč polejeme čokoládou, necháme postáť, aby zmäkol a krájame na rezy.