Bublajúca panvica (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Návod na toto obyčajné, lacné a pritom vynikajúce jedlo je z knihy Zemiaky - 100 receptov

3
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené zemiaky som pokrájala a dala variť do osolenej vody. V inom hrnci som varila súčasne kapustu nakrájanú na rezančeky s rascou. Obe suroviny sa uvarili za rovnaký čas, scedila som ich, kapustu som pridala k popučeným zemiakom.
  2. Pokrájanú cibuľu som opražila na 1 PL masti, ku koncu som pridala posekanú zelerovú vňať a tiež primiešala k zemiakom s kapustou
  3. Klobásku som pokrájala na kolieska a spolu s kolieskami rajčiny som ju trocha opiekla na veľkej panvici na zvyšnej masti.
  4. Hneď som pridala celú zemiakovú masu a rozotrela som ju po panvici. Nechala som ju opekať asi 4 minúty. Celá masa sa nadvihovala, bublala, iste odtiaľ ten názov:-)
  5. Teraz sa mala masa pomocou taniera otočiť a opiecť aj z druhej strany ako omeleta. Chcela som, aby klobáska a rajčina na spodku teraz vynikli navrchu. Nerátala som s tým, že rajčiny sa mi pripečú tak, že sa masa nedala otočiť vcelku, tak som ju poobracala po kusoch.:-) v recepte sú totiž dve verzie: jedna je len údeninová a druhá rajčinová, kde kúsky rajčín sú zamiešané v mase. Takže zemiakovú zmes necháme poopekať, odparí sa nadbytočná tekutina a vznikne nezameniteľný šmak;-)
  6. Celú voňavú patlanicu som servírovala pomocou okrúhlej formy,aby to nejako vyzeralo:-) Odhliadnuc od vizáže chuť je skutočne vynikajúca!