Bryndzovo-zemiakové cestoviny (fotorecept)
Autor receptu: makinka31
Všetci máme radi bleskové recepty a navyše, ak všetkým chutí....tak prečo sa nepodeliť? Recept mám od mojej sestry, ktorej veeeľmi ďakujem.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Množstvo som neudávala, každý máme doma iných hladošov:)
- Očistené zemiaky pokrájame, dáme variť do vriacej posolenej vody. Cestovinu ( akúkoľvek doma máme, najlepšie sú fliačky, ale nie je to podmienka, vidíte, ja som použila kolienka) tiež uvaríme. Zemiaky scedíme popučíme.
- Pridáme pokrájaný kôpor a bryndzu, znova pretlačíme.
- Aby bola plnka nie príliš hustá, pridáme mlieko, zamiešame, až získame plnku požadovanej konzistencie.
- Plnku pridáme k uvareným a scedeným cestovinám a opäť zamiešame.
- Ochutnáme, či je dostatočne slané, ak nie pridáme soľ, ak je to podľa našich chuťových pohárikov, môžeme podávať.
- A na záver jeden tip: ak nemáme doma bryndzu a namiesto toho sa nám v chladničke povaľuje akýkoľvek mäkký syr, môžeme ho použiť. Mám odskúšanú aj túto obmenu a tiež všetkým chutí :) Prajem dobrú chuť!