Bryndzové koláče

Bryndzovo-tekvicové posúchy

Autor receptu: palma

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme múku, kvások, olej, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok objemu.
  2. Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí, vytvarujeme z neho guľky a vyvaľkáme ich do tvaru kruhu. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 30 minút kysnúť.
  3. V miske vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Slaninu a tekvicu nadrobno nakrájame. Posúchy v strede stlačíme, naplníme bryndzou, kúskami tekvice a slaniny. Na záver posypeme rascou.
  4. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme približne 20 - 30 minút. Roztlačený cesnak rozmiešame s tekvicovým olejom a potrieme ním upečené horúce posúchy.