Bryndzovník
Bryndzovník (fotorecept)
Autor receptu: katarina22
Z času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa
rozhodla upiecť aj ten svoj. Možno rovnaký ako
ostatné, ale predsa...
12 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Z droždia, vlažného mlieka a cukru si pripravíme kvások. Keď nám kvások vykysne, na rad prichádza cesto, ktoré vymiesime z múky, vajíčka, oleja a kvásku. Necháme vykysnúť.
- Kým mi cesto nakyslo, pripravila som si bryndzovú vrstvu . Bryndzu som zmiešala s kyslou smotanou, vajíčkom. Vôbec to nebolo potrebné soliť, nakoľko dobrá bryndza je väčšinou aj dostatočne slaná.
- Vykysnuté cesto som si rozvaľkala a dala na plech vystlaný papierom. Nato som dala bryndzovú vrstvu. Medzičasom som si nakrájala slaninku a cibuľku, ktorá sa mi už pražila. Na brzndzovú vrstvu som dala slaninku, potom cibuľku.
- Polovicu som posypala kôprom. Nádherne to rozvoňal.
- Pečieme asi 25 - 30 minút na 200 °C. No každý nech pečie podľa svojej rúry. :) A takto vyzerá upečený :)