Bryndzovník

Bryndzovník (fotorecept)

Autor receptu: katarina22

Z času na čas na mňa na internete vyskočil nejaký recept na bryndzovník, tak som sa rozhodla upiecť aj ten svoj. Možno rovnaký ako ostatné, ale predsa...

12
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, vlažného mlieka a cukru si pripravíme kvások. Keď nám kvások vykysne, na rad prichádza cesto, ktoré vymiesime z múky, vajíčka, oleja a kvásku. Necháme vykysnúť.
  2. Kým mi cesto nakyslo, pripravila som si bryndzovú vrstvu . Bryndzu som zmiešala s kyslou smotanou, vajíčkom. Vôbec to nebolo potrebné soliť, nakoľko dobrá bryndza je väčšinou aj dostatočne slaná.
  3. Vykysnuté cesto som si rozvaľkala a dala na plech vystlaný papierom. Nato som dala bryndzovú vrstvu. Medzičasom som si nakrájala slaninku a cibuľku, ktorá sa mi už pražila. Na brzndzovú vrstvu som dala slaninku, potom cibuľku.
  4. Polovicu som posypala kôprom. Nádherne to rozvoňal.
  5. Pečieme asi 25 - 30 minút na 200 °C. No každý nech pečie podľa svojej rúry. :) A takto vyzerá upečený :)