Bryndzové halušky (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V máji som si kúpila do zásoby bryndzu. Mala som doma aj oravskú slaninku . Tak som sa rozhodla spraviť bryndzové halušky. Lenže neboli doma zemiaky. Požiadala som manžela , aby mi ich v záhrade vykopal. Obul si gumáky a zemiaky mi doniesol. Bola som prekvapená , že bez reptania. Asi preto , že bryndzové halušky má veľmi rád.

Suroviny

Postup

  1. Oravskú slaninku som nakrájala a opiekla.
  2. Medzitým manžel priniesol zemiaky. Očistila som ich.Pripravila som si hladkú múku , vajíčko a soľ.
  3. Zemiaky som nastrúhala na jemnom struháku. Pridala som soľ a vajce.Zarobila som cesto na halušky.
  4. Kým mi zovrela voda , zmiešala som bryndzu s kyslou smotanou.
  5. Keď mi voda začala vrieť , tak som ju osolila. V nej som vyvarila halušky. Uvarené sú vtedy , keď vyplávajú na povrch. Tie som po vybratí omastila. Na tanieri potom jednotlivé porcie polejem bryndzou zmiešanou s kyslou smotanou. Posypem opraženou slaninou.