Bryndzové halušky - bezlepkové (fotorecept)
Autor receptu: zuzka193
Medzi prvými jedlami, ktorých sa musím vzdať, keď mi oznámili, že mám bezlepkovú diétu boli moje obľúbené bryndzové halušky. Ale netrvalo to dlho a naučila som sa ich robiť z bezlepkovej múky.
6 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Očistené surové zemiaky na jemno postrúhame.
- Pridáme vajíčka, soľ,
- ...múku
- A vypracujeme cesto. Múku môžme pridávať, aby vzniklo hustejšie cesto.
- Do vriacej osolenej vody pretláčame cez haluškár cesto.
- Halušky povaríme asi 10 minút, kým nevyplávajú na povrch.
- Uvarené halušky precedíme cez sitko a trošku opláchneme teplou vodou, aby sa nelepili.
- Scedené halušky dáme do misy a zmiešame s kyslou smotanou a bryndzou.
- Podávame s opraženou slaninkou.