Bryndzové halušky - bezlepkové (fotorecept)

Autor receptu: zuzka193

Medzi prvými jedlami, ktorých sa musím vzdať, keď mi oznámili, že mám bezlepkovú diétu boli moje obľúbené bryndzové halušky. Ale netrvalo to dlho a naučila som sa ich robiť z bezlepkovej múky.

6
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Očistené surové zemiaky na jemno postrúhame.
  3. Pridáme vajíčka, soľ,
  4. ...múku
  5. A vypracujeme cesto. Múku môžme pridávať, aby vzniklo hustejšie cesto.
  6. Do vriacej osolenej vody pretláčame cez haluškár cesto.
  7. Halušky povaríme asi 10 minút, kým nevyplávajú na povrch.
  8. Uvarené halušky precedíme cez sitko a trošku opláchneme teplou vodou, aby sa nelepili.
  9. Scedené halušky dáme do misy a zmiešame s kyslou smotanou a bryndzou.
  10. Podávame s opraženou slaninkou.