Broskyňový koláč

Autor receptu: babkamt

Tento recept mám od môjho otca, ktorý bol kuchárom. Chutí celej mojej rodine.

15 minút
príprava
35 minút
na 180,150 °C

Suroviny

Postup

  1. 25 dkg práškového cukru vymiešaj a maslom, pridaj 1 celé vajíčko a 5 žĺtkov, pridaj múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom, pridaj aj 1 polievkovú lyžičku maizeny, mlieko podľa potreby.Cesto vylej na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladaj na mesiačiky pokrájané broskyne alebo iné ovocie a daj piecť do rúry vyhriatej na 180 stupńov celzia. Peč 20 minút. Z 5 bielkov a 28 dkg kryštálového cukru vymiešaj tuhý sneh, pridaj ocomin.
  2. Z 5 bielkov a 28 dkg kryštálového cukru vymiešam tuhý sneh,do ktorého pridám pár kvapiek octu.
  3. Tento sneh natriem na upečený koláč a dopečiem pri 150 stupňoch.