Broskyňový koláč (fotorecept)

Autor receptu: eldina

niečo fantastické...a to som ešte netušila, že toho bude toľko, že aj na tortu vystane..:) neviem, kde sa stala "chyba"..:)

60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Potrebujeme:/ tá hadká múka tam nemá byť, môj omyl/...:)..zdobenie je individuálne...a gramáž cukru si prispôsobte podľa seba...ako vidíte na obrázku-netreba veľa ingrediencií, ako by sa z rozpisu zdalo
  2. trúbu predhriať na 170 °C...najprv začať žltým cestom-žĺtka a 2 vajcia dobre vymiešať s cukrom, pridať múku, olej a PDP zmiešaný s octom/extra/
  3. biele cesto: vyšľahať z bielkov sneh, zľahka pridávať cukor, múku, škrob a nakoniec PDP zmiešaný s octom/extra/..
  4. na veľký plech dať papier na pečenie, naň dávať lyžicou biele cesto, posypať kávou
  5. a zaliať žltým cesto.. na žlté cesto dať opäť biele kôpky, opäť môžte posypať kávou../tu som už zistila, že cesta je habadej a vytiahla som aj tortovú formu/..:)
  6. piecť cca 30 minút na 170 °C, ked cesto začne hnednúť-pokryť papierom na pečenie..upečené cesto pozdĺžne prekrojiť../nezhorelo, tie fľaky sú káva/..:)
  7. krém-tu by som poradila, aby ste začali najprv práve ním , lebo kým sa pečie koláč, už môže chladnúť/alebo ako ja-dala som ho chladiť do mrazničky/..:)
  8. broskyne zcediť /pokrájať a dať na bok/...šťavu doliať vodou, aby ste mali 500 ml tekutiny,v troche zmiešať Zlatý klas a dať variť../cukor pridajte podľa seba, kto má ako rád/...želatínu namočiť podľa návodu a nahriatu dať do horúceho uvareného pudingu...do vlažného pridať Heru, dobre vymiešať...
  9. prekrojený koláč pokropiť bud trochou šťavy alebo/ak si zabudnete odložiť, ako ja/mlieka, na dolný diel natrieť plnku, na ňu dať broskyne a prikryť druhým plátom biskvitu...
  10. zdobila som : 200g mliečnej čokolády dať roztopiť s 125 g Hery+ 5 PL mlieka a 3 PL cukru, dobre vymiešať a vlažným zaliať koláč..posypať zvyškom broskýň..ako vidíte, mala som obrovský koláč a jednu tortu..:)
  11. našťastie ide víkend, do pondelka z chladničky určite zmiznú..:)...komu sa recept páči, bud urobí veľa ako ja alebo nech pečie s kalkulačkou..:)...
  12. ešte prierez torty:
  13. * z diskusie som sa dozvedela, že do bielkového cesta som mala dať 25g hrubej múky a nie 250g..preto-bud urobíte z 25O a máte veľa alebo z 25 a máte menej...:)