Broskyňové gule (fotorecept)
Autor receptu: zuzickaaa1
Síce sa nevyrovnajú slivkovým, ale sú tiež veľmi chutné:) Nechajte sa inšpirovať.
5 porcií |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky necháme do mäkka uvariť.
- Potom ich buď pretlačíme alebo nastrúhame na najmenšom strúžiku.
- Pridávame polohrubú múku podľa potreby tak, aby sme vytvorili nelepivé cesto.
- Necháme ho cca 10min. odležať.
- Zatiaľ si nakrájame broskyňe.
- Odtrhávame si kúsky cesta a balíme broskyne.
- Gule necháme prevariť cca 5-6 min.
- Po vychladnutí obalíme v pomletom maku a podávame s cukrom a roztopeným maslom.
Dobrú chuť:)